herenvantrivandrum.reismee.nl

Dag 10 - Wachten, wachten en nog eens wachten...

Nou ik begin de blog vandaag even met het einde van de dag. 23:15, nog niet gegeten. We hadden fanatiek inkopen gedaan voor vanavond met eten, spatels, messen en pannen. Wat heb je dan nog meer nodig zou je denken? Juist ja, een fornuis met werkende pitten, er lijkt geen leven in te zitten. Dan maar weer bestellen…


De dag begon vandaag met een bezoek aan het Government Engeneering College. Om 10:30 hadden we een presentatie op de planning staan over onze “preliminaryproblem analysis”. De weg ernaar toe was goed, altijd een enorm fijn moment om de koude airconditioned Uber in te stappen als je in de brandende zon hebt staan wachten.


Eenmaal aangekomen wilde wij onze presentatie klaar gaan maken, maar we moesten nog even wachten. Om 11:30u waren de mensen die er moesten zijn er nog steeds niet, nou dan nog maar even wachten. Uiteindelijk was het 12:55 toen we ein-de-lijk konden beginnen. Een magere “sorry” was het enige wat Suja kon zeggen, maar goed misschien hoort punctualiteit hier niet bij de cultuur.


De presentatie ging goed en de conclusie is dat we ons gaan focussen op de upstream riviertjes in het midden van de stad waar de meeste vervuiling plaatsvindt. Dit is op de lange termijn de beste oplossing aangezien het Akkulam meer schoonmaken, zonder dat er wat gebeurt aan de vervuiling in de stad, dweilen met de kraan open is.


Na de presentatie zijn we heerlijk (pittig) gaan lunchen in de stad. Om vervolgens thuis rond een uurtje of 16u beetje uit te buiken en een boek te lezen. Rond een uur of 18u zijn we de stad ingegaan om wat dingetjes te kopen zoals pannen, maar ook een outfit voor morgen. We zijn namelijk uitgenodigd voor een huwelijk wat morgen zal plaatsvinden bij de “Trivandrum Club”. Hierbij moeten wij gekleed met een Jebba en een Mundu aan. Een Jebba is een kruising tussen een lange mouwen shirt en een overhemd met allemaal prachtige kleurtjes. Een Mundu is een soort gewaad van 4 meter lang want we om ons middel moeten binden. Hoe we dat moeten doen is nog een raadsel.


Update koken: Tijdens het schrijven van de blog is het gas inmiddels door iemand aangezet. Echter is het koken na 5 minuten weer gestaakt omdat er een onaangename gas geur vanuit het fornuis komt. Nadat er weer twee mannetjes voor onze deur stonden en zeiden dat alles goed was, hebben we het koken maar weer hervat. Inmiddels middernacht…


Heel leuk om alle reacties te lezen en er zullen nog meer foto's komen.


Liefs Mick

Reacties

Reacties

Leonie

Top verhaal! Super dat jullie nog steeds voornemens zijn om zelf te koken: komt uiteindelijk goed! Wij willen natuurlijk de foto’s zien van jullie huwelijks outfit... veel plezier mannen

Jess

Weer erg leuk om te lezen, wachten wachten wachten, tjonge vanochtend was wel de ultieme test! Goed dat jullie je op de upstream riviertjes gaan richten, het is complex... Haha en dan weer wachten op gas?
Ben benieuwd naar de Jebba & Mundu! In Indonesië duurt zo’n huwelijk 7 dagen....
Btw eet smakelijk! Liefs Jess

Carla en Rob

Wij zijn benieuwd hoe punctueel de huwelijksvoltrekking zal verlopen. Wij zagen een huwelijksstoet in Jaipur, compleet met van top tot teen versierde olifanten. Er kwam geen eind aan. Wel heel indrukwekkend. Ik vraag me af of er kookgerei in jullie appartement was en zo ja, waar het gebleven is. Het was weer een heel leuk, lezenswaardig verslag. Liefs

Siepie

Prachtig verhaal weer. Ik zie het helemaal voor me . Geduld is blijkbaar een schone zaak daar.... schoner dan de riviertjes. Goed plan om de bron van vervuiling aan te pakken.
Graag foto’s van de bruiloft ourfits!
Groet en veel plezier!
Gr

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!